Kemner Art Event

verkoopexpositie
zaterdag 1 en
zondag 2 oktober 2016

In het weekend van 1 en 2 oktober houdt Bronsgieterij Kemner open huis in samenwerking met een aantal kunstenaars waar ze voor giet. Bezoekers kunnen kennis maken met het oude ambacht van het bronsgieten, het creatieproces dat daaraan vooraf gaat en op welke manieren wordt gegoten brons bewerkt? Afgewerkte sculpturen worden geëxposeerd in de gieterij, op de plaats waar de werken normaal gesproken worden gegoten. Kunstliefhebbers kunnen tijdens deze expositie eventueel werk kopen van de deelnemende kunstenaars, op de plek waar het vuur het ooit heeft doen ontstaan. Wie weet geven de kunstenaars, die zelf ook aanwezig zullen zijn, zelfs iets prijs over de bron van hun inspiratie…

Kemner en de kunstenaars laten met hun Art Event de ruwe kant van de kunstwereld zien. De plek waar kunst zijn oorsprong vindt, in stoffige werkplaatsen en lawaaierige ateliers, staat vaak haaks op de plek waar de afgewerkte stukken uiteindelijk worden gepresenteerd: in prachtige galeries en op chique kunstbeurzen. Echter, deze wereld, waarin galeries nog steeds een zeer belangrijke rol spelen, is aan sterke verandering onderhevig. De concurrentie is groot, zowel tussen galeries als kunstenaars. Net als elders binnen het bedrijfsleven zoeken ook Bronsgieterij Kemner en haar kunstenaars naar nieuwe manieren om hun werk onder de aandacht te brengen. Het Kemner Art Event, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, plaatst een volgend bezoek aan een kunstbeurs in een compleet ander daglicht.

De deelnemende kunstenaars aan het Kemner Art Event zijn: Renée van Leusden, Richard Smeets, Erik Kierkels, Joris August Verdonkschot en Erik Buijs. Exclusief tijdens dit weekend zullen zij in de gieterij diverse werken exposeren die ook ter verkoop worden aangeboden. Speciaal voor deze gelegenheid hebben alle vijf de kunstenaars een penning ontworpen die in brons is gegoten. De penningen zijn afhankelijk van beschikbaarheid los (€115,-) of als set van vijf (€475,-) verkrijgbaar. Middels voorinschrijving en directe betaling is een set verkrijgbaar voor €375,-.

Naast het werk van de deelnemende kunstenaars zal ook werk te zien zijn van Armando en Tom Claassen, andere kunstenaars waar Kemner mee werkt.

Over Bronsgieterij Kemner
Bronsgieterij Kemner, in 1969 opgericht door Ben Kemner, is onderwijl overgegaan van vader op zijn drie zoons. Al bijna 50 jaar is dit familiebedrijf gespecialiseerd in kunstgietwerk in de metalen brons, aluminium en messing. Als enige gieterij in Nederland biedt zij de mogelijkheid te gieten volgens de methoden van cire perdue, ceramic shell en zand. Ook begeleiden en adviseren de gebroeders Kemner van idee tot plaatsing van het beeld.
Bronsgieterij Kemner werkt inmiddels samen met een grote schare aan nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars. Naast eerder genoemden o.a. Studio Job, Atelier van Lieshout, Ronald Tolman, Jeroen Henneman en Folkert de Jong.

Projecten
Naast het gieten voor kunstenaars spitst Bronsgieterij Kemner zich tegenwoordig ook steeds meer toe op samenwerkingen met architecten en interieurontwerpers. Recente projecten omvatten het ‘Deventer Raamwerk’ door Loes ten Anscher voor het stadhuis van Deventer en het ‘Nationaal Paviljoen Bahrein’ door Studio Anne Holtrop voor de 15e Internationale Architectuur Tentoonstelling tijdens La Biennale de Venezia.

Kemner Art Event
zaterdag 1 + zondag 2 oktober 2016
openingstijden: 12.00 – 17.00 uur
gietdemonstraties: 15.00 uur
Bezoekers dienen zich aan te melden via:
artevent@kemner.nl

Voor meer informatie, aanmelden en/of het aanvragen van persmateriaal:
Kathelijn Voets, 06-50580259, artevent@kemner.nl